Objavljena dva zbornika radova sa Međunarodne video konferencije “Sigurnosne krize u 21. stoljeću i kako njima upravljati”

Hrvatska udruga za međunarodne studije (HUMS) je u suizdavaštvu sa Centrom za analizu rizika i upravljanje krizama (CARUK), Institutom za razvoj i međunarodne odnose (IRMO) i Institutom za standardizaciju Srbije,  objavila dva zbornika radova sa Međunarodne video konferencije “Sigurnosne krize u 21. stoljeću i kako njima upravljati”, održane 13. i 14. listopada 2020. godine.

Uredničkom timu, autorima radova i svima koji su doprinijeli pripremi izdanja zahvaljujemo na izvanrednom naporu koji su ovom prilikom uložili i tome podredili druge obveze. Posebnu zahvalnost dugujemo članovima Think Tank-u Centra za analizu rizika i upravljanje krizama: COVID-19 na idejama koje su iznjedrile subotnje video sesije, a poslužile su autorima u pisanju radova za zbornik.

Svi zajedno možemo biti ponosni na publikacije koje su jedinstvene s obzirom na vrijeme kada su nastale i događaje koji su ih oblikovali i, nadasve, na vrhunske eksperte koje smo u teškim i nepredviđenim okolnostima uspjeli okupiti oko jedne sjajne ideje i nadahnuća.

Zbornici radova su javno dostupni u pdf formatu pod nazivom:

1.Security Crises in the 21st Century and How to Manage Them:Social and Security aspects,Volume 1 

2.Security Crises in the 21st Century and How to Manage Them:COVID-19 Health  and Safety aspects,Volume 2

U ime izdavača i Uredničkog tima

Jadranka Polović i Zoran Keković

Scroll to Top